Zijdelingse garagedeuren van Hörmann

Met eenvoudige loopdeur functie

De garage zijwaartse sectionaaldeur is een veilige en moderne oplossing als afsluiting van uw garage. Modern of juist een authentieke stijl. Er is altijd een motief wat aansluit bij de uitstraling van uw woning. De Hormann zijdelingse sectionaaldeur heeft een aantal voordelen ten opzichte van de gewone garagedeur.

Extra opbergruimte omdat het plafond vrij blijft

Het plafond blijft grotendeels vrij van obstakels. De garagedeur opent zijwaarts hierdoor blijft het plafond van de garage geheel beschikbaar, zelfs in volledig geopende stand. Doordat de garagedeur niet aan het plafond hangt kunt u deze gebruiken voor bijvoorbeeld extra opbergruimte. De weldoordachte manier waarop deze garagedeur is opgebouwd zorgt ervoor dat de zijdelingse sectionaaldeur ook bij lastige montagesituaties, zoals een schuin dak, kan worden ingezet.

Makkelijk met de fiets of container naar buiten

Makkelijke doorgang. De Hörmann zijdelingse sectionaaldeur is standaard uitgerust met een zogeheten “loopdeur functie”. Ook als de bediening door middel van een aandrijving plaatsvind, is het mogelijk de deur slechts gedeeltelijk te openen om snel toegang tot uw garage te krijgen. Makkelijk en tijdbesparend wanneer u bijvoorbeeld alleen uw fiets uit de garage wilt halen of even snel de container buiten wil zetten.

Goede redenen om voor een Hörmann zijdelingse sectionaaldeur te kiezen.

Geluidsarme werking

Lichte, geluidsarme deurbeweging en een precieze geleiding door dubbel uitgevoerde looprollen. De geïsoleerde sandwichpanelen van 42 mm dik worden aan de bovenzijde door dubbele looprollen die extra stabiel zijn geleid. Ook onderaan word de deur nauwkeurig en veilig geleid door een afgeronde rail op/in de vloer. De doordachte constructie van de vloerrail, de rails is vrij open óók aan de uiteinden, zorgt er voor dat hij goed en makkelijk kan worden schoon geveegd.

Veilig door de uitschakelautomaat en vingerklembeveiliging

Veilig in gebruik door het standaard toepassen van een vingerklem beveiliging en uitschakelautomaat. Vingerklembeveiliging zowel binnen als buiten. De perfect afgestemde vorm van de deurpanelen en de scharnieren bij de overgangen van de panelen voorkomt dat er vingers tussen bekneld kunnen raken.

Dubbele uitschakelautomaat. De betrouwbare uitschakelautomaat werkt zowel bij het openen als bij het sluiten van de deur. Zodra de deur tijdens zijn beweging een object tegenkomt zal deze stoppen. Zo worden u en anderen tegen beknelling en letsel beschermd en voertuigen of andere objecten niet beschadigd.

Loopdeur functie is ook automatisch uitvoerbaar door middel van de deurgreep.

Snel uw garage in. Voor de doorgang van personen kunnen zijdelingse sectionaaldeuren heel eenvoudig ook gedeeltelijk worden geopend. Zo kunt u sneller in uw garage, om bijvoorbeeld uw fiets te pakken.

Meer bedieningsgemak met de automatische gedeeltelijke opening van de garagedeur. Bij zijdelingse sectionaaldeuren die met een aandrijving zijn uitgerust kan de breedte van de personendoorgang naar uw wens worden afgesteld. Het openen gebeurt door middel van uw handzender of via de deurhandgreep die voorzien is van een radiomodule (optioneel).

Folder

HORMANN Zijdelingse Garagedeur Sectionaaldeur Sectionaldeur (PDF, 5.7Mb)

BENGS Deuren Groningen – zijwaartse garagedeuren sectionaaldeuren