Brandwerende deuren

Brandwerende rolschermen

De brandwerende deuren zijn verkrijgbaar
in 30, 60, 120  en zelfs 150 minuten brandwerend.

Brandwerend doek in plaats van een stalen pantser? Het doek is gemaakt van speciaal gecoat versterkt glasweefsel, het is verdeelt in horizontale baleinen afgewerkt met dubbel stikwerk. Bij de baleinen word opschuimend materiaal aangebracht, wanneer het warm word creëert dit een luchtspouw. Hierdoor word de warmte doorlaat vermindert.

Constructie

De constructie bestaat uit sendzimir verzinkt stalen plaatwerk en is zelfdragend. In verhouding tot een brandrolluik met een stalen pantser is het gewicht veel lager en de constructie kleiner. Hierdoor is het mogelijk om grotere schermen toe te passen. Daarbij is de relatief kleine constructie eenvoudig weg te werken.

Brand Meld Systeem

Het brandwerende scherm kan functioneren als een zogeheten ‚stand-alone’ installatie, waarbij de brandmelder / rookmelder rechtstreeks op de besturing word aangesloten, maar het kan ook worden opgenomen in de centrale brand meld installatie (BMI).

Certificering

Alle door ons geleverde brandwerende rolschermen zijn voorzien van een TNO / Efectis rapport zoals beschreven in de NEN-EN 1634-1 en NEN 6069 normeringen.

Brandwerende rolluiken

De brandwerende rolluiken die wij u leveren zijn tot wel 90 minuten brandvertragend! De losse lamellen 10cm hoog en 2,2cm dik, rollen op boven de dagmaat op een daar geplaatste as. Deze brandwerende rolluiken bestaan uit eenvoudige en robuuste componenten en zijn hierdoor zeer geschikt voor toepassing in bijvoorbeeld stoffige en schadegevoelige ruimtes. Door de geringe inbouwruimte die benodigd is voor de installatie van dit brandwerende rolluik is het mogelijk deze in vrijwel elke situatie toe te passen.

Verkrijgbaar met verschillende besturingsmogelijkheden

B&GS Bedrijfsdeuren & Garagedeuren Specialist levert deze brandwerende rolluiken standaard zonder afschermkap om het afrolmechanisme maar met een passende elektrische aandrijving. Normaliter word het brandwerende rolluik bediend met een drukknopschakelaar (functies op en neer). Als optie zijn er verschillende besturingsmogelijkheden verkrijgbaar, waaronder het Fail safe principe dat er zorg voor draagt dat bij een calamiteit de deur altijd sluit.

Brandwerende schuifdeuren (staal)

De uit modules opgebouwde brandwerende schuifdeur is getest en gecertificeerd volgens de geldende EN-standaarden. Het deurblad is 92mm dik, bestaande uit een massieve brandwerende kern, die aan weerszijden voorzien is van een vlakke sendzimir verzinkte beplating. De wandafdichting bestaat uit labyrintprofielen en opschuimende strippen.

De brandwerende schuifdeur is leverbaar is verschillende kleuren

Het gewicht van het deurblad is circa 50 kg/m². Standaard word de brandwerende schuifdeur uitgerust met een buffer. Vanaf fabriek word de brandwerende schuifdeur geleverd in de kleur RAL 7035. Op verzoek is ze ook leverbaar in de RAL kleuren 5010, 9002, 9006, 9010, 9016. De schuifdeur kan 2-delig worden opgebouwd en kan worden uitgerust met een loopdeur. De 2-delige uitvoering kan maximaal 18 meter breedte worden gemaakt.

Omdat deze brandwerende schuifdeur een bijzonder kleine inbouwhoogte van 240 mm nodig heeft, is ze bijzonder geschikt voor parkeergarages of andere lage ruimtes.

Vrijblijvend advies

Wanneer u benieuwd bent naar de mogelijkheden kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. BENGS Deuren Groningen levert en monteert brandwerendedeuren / brandwerende rolschermen in Groningen, Friesland en Drenthe. Laat u informeren in onze showroom. Of maak een afspraak. Onze vertegenwoordigers en deurspecialisten komen graag vrijblijvend langs om bij u de situatie op te nemen en uw wensen door te spreken.

BENGS Deuren – Brandwerende schuifdeuren / rolluiken

brandvertragende deuren groningen